NKAL

Nieuws

   

Start Landelijk Expertisecentrum voor Stoffengerelateerde Beroepsziekten (LEC - SB)

Het Landelijk Expertisecentrum voor Stoffengerelateerde Beroepsziekten (LEC-SB) opent op 1 juli 2022 zijn deuren. Het doel van het LEC-SB is om hét kenniscentrum te worden voor de preventie en beoordeling van beroepsziekten door gevaarlijke stoffen. In het LEC-SB werken verschillende organisaties, zoals het NKAL, RIVM, IRAS-UU, PMA en NCvB samen en wordt de Nederlandse expertise over stoffengerelateerde beroepsziekten bij elkaar gebracht. Zo kunnen (ex-)werkenden, werkgevers en (behandelende) professionals elkaars kennis benutten. En kan er meer worden gedaan aan preventie en behandeling van zieke (ex)-werknemers.
Daarnaast gaat het LEC-SB een belangrijke rol spelen in de nieuwe tegemoetkomingsregeling voor (ex-)werkenden die lijden aan een ernstige beroepsziekte, veroorzaakt door blootgestelling aan gevaarlijke stoffen tijdens het werk. Door het LEC-SB worden deskundigenpanels gevormd voor de beoordeling van de aanvragen.

De stuurgroep die met het LEC-SB aan de slag gaat bestaat uit Dick Heederik (IRAS), Jos Rooijackers (NKAL), Frederieke Schaafsma (PMA), Henk van der Molen (NCvB), Erik Tielemans (RIVM), Rob van Lint (ABDTOPConsult, voorzitter) en Kasper Baarda (ABDTOPConsult, secretaris).

Nieuwe longarts!

Vanaf 1 januari 2022 komt Nicole Verheijen ons team versterken! Nicole is longarts en momenteel werkzaam als senior adviseur bij het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten. Wij heten onze nieuwe collega Nicole van harte welkom!

Om Nkal.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord